Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

6.10.2016

Kangasalan kunnan sivistyskeskus, Kangasala

”Mä opsilla ylimmällä" Kangasalan kunnan opetussuunnitelmaopas huoltajille

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Esiopetuksen ja perusopetuksen uudet opetussuunnitelmat ovat laajoja ja kuntalaisille vaikeasti hahmotettavia asiakirjoja. Halusimme laatia selkeän ja käytännönläheisen oppaan huoltajille ja muille sidosryhmille asian selkiyttämiseksi ja opetussuunnitelman juurruttamiseksi arkeen.

Ratkaisu

Kouluilla käynnistyi pohdintoja, miten välittää uusien opsien tietoja vanhemmille. Ajatus yhteisen oppaan laatimisesta syntyi kevään 2016 aikana. Elokuussa opetuksen johtoryhmä teki päätöksen oppaan laatimisesta ja vapautti yhden opettajan työpanoksen viikon ajaksi oppaan kokoamista varten.

Varhaiskasvatuksen esiopetuksessa tiedottamisen tarpeet huoltajille olivat yhteneväiset, joten varhaiskasvatus tuli mukaan oppaan suunnittelutyöhön. Mainostoimisto toteutti oppaan visuaalisen ilmeen syntyneiden ideoiden pohjalta.

Tulokset

Kiinnostus opetussuunnitelmauudistusta kohtaan ja yhteinen ymmärrys huoltajien kanssa tästä isosta kokonaisuudesta on lisääntynyt. Opas toimii hyvin keskustelun pohjana esim. vanhempainilloissa ja vanhempain tapaamisissa. Opas toimii myös värityskirjana ja osallistaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Oppaasta voi jokainen tehdä oman näköisen.

Opas Kangasalan kunnan sivuilla: https://kangasala-fi-d.aldone.fi/lapset_ja_nuoret/opetussuunnitelmat/

Yhteyshenkilöt

Marja Mattila
marja.mattila@kangasala.fi
Opetuskoordinaattori
Kangasalan kunta, sivistyskeskus
Terhi Niinimaa
terhi.niinimaa@kangasala.fi
luokanopettaja
Kangasalan kunta, sivistyskeskus, Vatialan koulu

Tykätty 6 kertaa