Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

24.2.2016

Nuorisotyön yksikkö, Kotka

Nuoret valtaavat kaupungintalon

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Kotkan nuorisovaltuuston jäsenet haluavat vaikuttaa itseään ja ympäristöä koskeviin asioihin. Toimintamuodot todettiin kapeiksi. Aikuisten edustuksellisen demokratian matkiminen ei ole ainoa vastaus nuorten mahdollisuuksiin vaikuttaa.

Ratkaisu

Kotkan nuorisovaltuuston aloitteesta toteutettiin luvallinen kaupungintalonvaltaus 8.10.2015. Tavoitteena oli nostaa esiin nuoria koskevia asioita, edistää dialogia (keskustelua) päätöksentekijöiden, virkamiesten, muiden toimijoiden ja nuorten välillä sekä tuoda esiin monipuolisia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Samalla aktivoidaan (nuoria) kaupunkilaisia vaikuttamaan itseään ja ympäristöään koskeviin asioihin. Tavoitteena on vahvistaa nuorten ja nuorisovaltuuston asemaa Kotkassa.

Tulokset

Nuoret suunnittelivat kaupungintalon kuuteen kerrokseen teemat:

1. Vaikuta - älä ruikuta
2. Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia
3. Tuunaa maailma uusiks
4. Unelmien Kotka - vaikuta kaupunkiin
5. Erilaiset tavat vaikuttaa
6. Pilvimaailma.

Mukana oli lukuisia toimijoita kaupungin hallintokunnista kuten kaupunkisuunnittelu, liikunta-, kulttuuri-, terveys- ja opetustoimet sekä päätöksentekijöitä valtuustosta ja eduskunnasta. Monet järjestöt, kuten monikulttuurisuuskeskus Mylly, Meillä on unelma-liike, Seta, Allianssi, Vasemmistonuoret, JHL, Snooze. Paikalla oli myös Google ja Kyamk.

Nuoret mm. järjestivät Meillä on asiaa -spotit, valmistivat mielenosoituskylttejä, joivat kahvia ja keskustelivat kaupunginjohtajan kanssa, räppäsivät kannanottoja ja tekivät muovijätteistä kristallikruunun. Nuoria (ja vähän vanhempia) villitsivät valtuustosalissa Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf sekä Paleface.

Päivän aikana valtauksessa kävi lähes tuhat nuorta. Nuorisovaltuusto on päättänyt toteuttaa kaupungintalon valtauksen uudelleen 13.10.2016

Katso: http://www.facebook.fi/kotkannuva

Yhteyshenkilöt

Leena Ruotsalainen
leena.ruotsalainen@kotka.fi
Nuorisotoimenjohtaja
Kotkan kaupunki

Tykätty 3 kertaa