Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Tulevat webinaarit teemoittain

Reseptejä kulttuurinmuutokseen​

Maarika Maury Kissconsulting Oy:stä kumppaneineen kirjoittivat Lusikka sotesopassa - reseptejä kulttuurinmuutokseen -kirjan. Siinä kuvataan, miten organisaatiota voidaan kehittää toimintakulttuuria muuttamalla. Webinaarisarjassa pureudutaan kirjan teemoihin.

Reseptejä kulttuurinmuutokseen 1: 14.8.2019 klo 9-10

Ilmottautuminen on päättynyt

Reseptejä kulttuurinmuutokseen 2: 21.8.2019 klo 9-10 

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Lue Maarikan sote-uudistukseen ja kulttuurinmuutokseen pureutuva vieraskynäkirjoitus "Kulttuurinmuutoksia vai rakennemuutoksia?" tästä 

 

Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittäminen

20.8.2019 klo 9-10
Syyskuussa alkavan henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittämisen työpajakokonaisuuden vetäjä konsultti Timo Huttunen kertoo, mistä henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittämisessä on kyse, mitä työpajakokonaisuus pitää sisällään ja miksi siihen kannattaa osallistua.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Lisätietoa työpajakokonaisuudesta löydät täältä

 

Perheystävälliset kuntatyöpaikat 

29.8.2019 klo 9-10 case Kela
Kelan erikoissuunnittelija Catrina Filenius tulee kertomaan, miten ja millaisia perheystävällisiä käytäntöjä Kelassa on otettu käyttöön.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Lue lisää työn ja muun elämän yhteensovittamisesta sekä katso aikaisempien Perheystävälliset kuntatyöpaikat -webinaarien tallenteet täältä

 

Onnistu muutoksessa 

Valmennustrio Oy:n yritysvalmentajat Merja Takamäki ja Virpi Ilmakangas ovat kirjoittaneet Onnistu muutoksessa -oppaan, jossa annetaan työvälineitä muutoksen johtamiseen. Opas on julkaistu KT:n Henkilöstöjohtamisen hyvät käytännöt -julkaisusarjassa toukokuussa 2019. Webinaarisarjassa avataan muutoksissa onnistumisia eri teemojen kautta. Voit tilata julkaisun täältä.

26.9.2019 klo 14-15 Henkilöstön osallistaminen
Henkilöstön mukaan ottaminen organisaation toiminnan kehittämiseen mahdollistaa heidän hiljaisen tiedon hyödyntämisen ja saa heidät sitoutumaan paremmin uudistuksiin ja muutoksiin. Webinaarissa käsitellään osallistamisen eri tasoja ja tapoja, joilla rakennetaan hyvää yhteistyötä ja luottamusta työyhteisössä.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

1.10.2019 klo 9-10 Vuorovaikutuksen kautta työyhteisö toimivaksi ja tuottavaksi 
Hyvä vuorovaikutus on prosessi, jonka etenemiseen kaikki osapuolet vaikuttavat. Tavoitteena tulee olla omia näkemyksiä esittämällä, toisten näkemyksiä kuuntelemalla ja kaikkien näkemyksiä tutkimalla löytää yhteinen tapa ymmärtää tilanne ja toimia siinä. Hyvään vuorovaikutukseen kuuluu kykyä puhua suoraan ja rehellisesti, perustella näkemyksensä, kuunnella, kysellä ja kyseenalaistaa. Webinaarissa kerrotaan, miten näitä tärkeitä taitoja voi kehittää työyhteisössä ja siirtyä selittelystä ja syyllisten osoittamisesta uudelle tasolle, jossa löydetään yhdessä ratkaisuja inhimillisin keinoin.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

15.10.2019 klo 9-10 Valittamisesta tehokkaaseen ongelmanratkaisuun 

Ilmoittaudu webinaariin tästä

 

Menneet webinaarit teemoittain

Perheystävälliset kuntatyöpaikat

13.5.2019 Perheystävällinen työpaikka -ohjelma ja -tunnus, hankepäällikkö Lassi Köppä, Väestöliitto
29.4.2019 Case Helsinki, HR-asiantuntija Susanna Puustinen, Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia/henkilöstöosasto
16.4.2019 Case Joensuun kaupunki, henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen
8.4.2019 Case Nortamon perhekeskus, päällikkö Anna Kuromaa, Rauman kaupunki
3.4.2019 Hyvän elämän toimintamalli kunta-alalla, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, KT Kuntatyönantajat. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä
27.3.2019 Työn ja muun elämän yhteensovittamisen edistäminen työuran eri vaiheissa ja Työterveyslaitoksen palvelut työpaikoille, erikoistutkija Kaisa Törnroos ja ohjelmapäällikkö Salla Toppinen-Tanner, Työterveyslaitos. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä

Aivotyö 

11.4.2019 järjestetyssä webinaarissa Työterveyslaitoksen tuotepäällikkö Teppo Valtonen tarjosi yleistajuista tietoa ja ratkaisuideoita aivotyön sujuvoittamiseen. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä

Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittäminen

21.9.2018 Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittämisen verkoston aloitusorientaatio. Äänessä olivat Hausjärven hallintosuunnittelija Lilli Salomaa ja valmentaja Timo Huttunen Muuvon Oy:stä. 

3.10.2017 Lupa tehdä toisin -webinaarissa Leena Nousiainen Rondo Training Oy:stä sekä Heli Vähätiitto Dazzle Oy:stä kertoivat, miten koko henkilöstön osaaminen ja potentiaali saadaan mukaan kehittämiseen. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä.

Palvelumuotoilu

25.5.2018
4.6.2018
21.8.2018 

Palvelumuotoilija Tom Hagelberg Tamora Muutosmuotoilu Oy:stä johdatteli kuulijat kuntatyön palvelumuotoiluun. Kaikki kolme orientoivaa webinaaria ovat katsottavissa Kuntekon Youtube-kanavalla.

Muut webinaarit

5.10.2018 Case Tampereen työllisyyspalveluiden kehittäminen asiakaslähtöisesti. Tampereen työllisyyspalveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä esittelivät Tampereen kaupungin kehitysjohtaja Mika Itänen ja palvelumuotoilun koordinaattori Katja Kumpulainen. Työllisyyskokeilun kokemusten lisäksi webinaarissa kuultiin asiakaslähtöisestä kehittämisestä konkreettisesti - miten sitä on tehty ja miten se on muuttanut toimintatapoja. Webinaarin aineiston on luettavissa Google Drivessa.

27.9.2018 Miten rakennetaan työntekijävetoinen kokeilukulttuuri? Soihtupuiston isät Tomi Lamppula ja Pekka Lavila sekä Helsingin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ritva Lavinto keskustelivat miten ja miksi Helsingin kaakkoisen alueen päiväkoteihin luotiin työntekijävetoinen kokeilukulttuuri varhaiskasvatuksen vaikuttavuuden lisäämiseksi. Livelähetyksen tallenne on katsottavissa Kuntekon Youtube-kanavalla.

22.8.2018 Hyveet työssä. Eetikko Antti Kylliäinen kertoi webinaarissa, mitä hyveet ovat ja millainen merkitys niillä on hyvän työkulttuurin luomisessa. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä