Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Työhyvinvoinnin yhteisöllinen johtaminen -webinaarisarja

Työhyvinvoinnin tilasta kantautuu huolestuttavia signaaleja. Mielenterveysperusteiset sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet ovat kääntyneet kasvuun. Tilanne pakottaa arvioimaan perinteiset työhyvinvoinnin johtamisen keinot uusiksi.

Tässä webinaarisarjassa pohditaan, miten sinänsä toimivia työkyky- ja työhyvinvointimalleja voidaan täydentää yhteisöllisen, dialogisen työhyvinvoinnin johtamisen keinoilla. Yksilön ongelmien diagnosointi ei useinkaan enää riitä, vaan ratkaisuja on etsittävä yhteisöstä: työn kehittämisen, oppimisen ja jaksamisen tuen uudenlaisista käytännöistä.

Webinaareissa tarkastellaan asiantuntijoiden ja käytännön esimerkkien avulla miten työhyvinvoinnin johtaminen voidaan kääntää horisontaaliseksi ja koko työyhteisön yhteiseksi tavoitteeksi. Sarja koostuu kahdesta webinaarista, jotka järjestetään 28.1. ja 11.2.. Tarkemmat tiedot ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät alta.

Kunteko tarjoaa webinaarit yhdessä Humap Consultation Oy:n kanssa. Humap on kahdenkymmenen vuoden ajan ollut edistämässä työelämän dialogiloikkaa.

Uuden ajan johtaminen ja työhyvinvointi

28.1.2020 klo 9-9.45

Hierarkioiden heikentyminen ja itseohjautuvuus ovat nykytyön todellisuutta myös kunta-alalla. Oikein oivallettuna itse- tai yhdessäohjautuvuus voi mullistaa työhyvinvoinnin johtamisen. Mikä on esimiehen uusi rooli tässä muutoksessa? Mitä yhdessäohjautuvuus edellyttää työntekijöiltä ja millaisia uudenlaisia toimintatapoja työyhteisöön tarvitaan? Ja päällimmäisenä kysymyksenä: mitä uusia mahdollisuuksia työhyvinvoinnin edistämiseen ilmaantuu uuden ajan johtamisen myötä?

Webinaarissa uuden ajan johtamisen asiantuntijat Olli Viljanen ja Vesa Purokuru Humapista tarjoavat työkaluja muutokseen.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN TÄSTÄ

 

 

 

Työhyvinvoinnin yhteisöllinen johtaminen - case Helsingin sote

11.2.2020 klo 9-9.45

Webinaarissa esitellään käytännön esimerkkejä työhyvinvoinnin yhteisöllisestä johtamisesta ja onnistuneita muutosmatkoja erityisesti Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalta. Vieraana webinaarissa on työhyvinvointiasiantuntija Anne Heikkilä Helsingin sotesta. 

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN TÄSTÄ

 

Menneet webinaarit teemoittain

Onnistu muutoksessa -webinaarisarja

15.10.2019 Valittamisesta tehokkaaseen ongelmanratkaisuun, Virpi Ilmakangas / Valmennustrio Oy
1.10.2019 Vuorovaikutuksen kautta työyhteisö toimivaksi ja tuottavaksi, Merja Takamäki / Valmennustrio Oy
26.9.2019 Henkilöstön osallistaminen, Merja Takamäki / Valmennustrio Oy

Perheystävälliset kuntatyöpaikat

29.8.2019 Kelan erikoissuunnittelija Catrina Filenius kertoi, miten ja millaisia perheystävällisiä käytäntöjä Kelassa on otettu käyttöön.

Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittäminen -infowebinaari

20.8.2019 Infowebinaari syyskuussa alkavasta Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittäminen -työpajakokonaisuudesta

Reseptejä kulttuurinmuutokseen

14.8.2019 Reseptejä kulttuurinmuutokseen 1, Maarika Maury
21.8.2019 Reseptejä kulttuurinmuutokseen 2, Maarika Maury & Jaana Tuomila

Perheystävälliset kuntatyöpaikat

13.5.2019 Perheystävällinen työpaikka -ohjelma ja -tunnus, hankepäällikkö Lassi Köppä, Väestöliitto
29.4.2019 Case Helsinki, HR-asiantuntija Susanna Puustinen, Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia/henkilöstöosasto
16.4.2019 Case Joensuun kaupunki, henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen
8.4.2019 Case Nortamon perhekeskus, päällikkö Anna Kuromaa, Rauman kaupunki
3.4.2019 Hyvän elämän toimintamalli kunta-alalla, johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, KT Kuntatyönantajat. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä
27.3.2019 Työn ja muun elämän yhteensovittamisen edistäminen työuran eri vaiheissa ja Työterveyslaitoksen palvelut työpaikoille, erikoistutkija Kaisa Törnroos ja ohjelmapäällikkö Salla Toppinen-Tanner, Työterveyslaitos. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä

Aivotyö 

11.4.2019 järjestetyssä webinaarissa Työterveyslaitoksen tuotepäällikkö Teppo Valtonen tarjosi yleistajuista tietoa ja ratkaisuideoita aivotyön sujuvoittamiseen. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä

Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittäminen

21.9.2018 Henkilöstölähtöisen tuloksellisuuden kehittämisen verkoston aloitusorientaatio. Äänessä olivat Hausjärven hallintosuunnittelija Lilli Salomaa ja valmentaja Timo Huttunen Muuvon Oy:stä. 

3.10.2017 Lupa tehdä toisin -webinaarissa Leena Nousiainen Rondo Training Oy:stä sekä Heli Vähätiitto Dazzle Oy:stä kertoivat, miten koko henkilöstön osaaminen ja potentiaali saadaan mukaan kehittämiseen. Webinaarin tallenne katsottavissa täältä.

Palvelumuotoilu

25.5.2018
4.6.2018
21.8.2018 

Palvelumuotoilija Tom Hagelberg Tamora Muutosmuotoilu Oy:stä johdatteli kuulijat kuntatyön palvelumuotoiluun. Kaikki kolme orientoivaa webinaaria ovat katsottavissa Kuntekon Youtube-kanavalla.

Muut webinaarit

5.10.2018 Case Tampereen työllisyyspalveluiden kehittäminen asiakaslähtöisesti. Tampereen työllisyyspalveluiden asiakaslähtöistä kehittämistä esittelivät Tampereen kaupungin kehitysjohtaja Mika Itänen ja palvelumuotoilun koordinaattori Katja Kumpulainen. Työllisyyskokeilun kokemusten lisäksi webinaarissa kuultiin asiakaslähtöisestä kehittämisestä konkreettisesti - miten sitä on tehty ja miten se on muuttanut toimintatapoja. Webinaarin aineiston on luettavissa Google Drivessa.

27.9.2018 Miten rakennetaan työntekijävetoinen kokeilukulttuuri? Soihtupuiston isät Tomi Lamppula ja Pekka Lavila sekä Helsingin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ritva Lavinto keskustelivat miten ja miksi Helsingin kaakkoisen alueen päiväkoteihin luotiin työntekijävetoinen kokeilukulttuuri varhaiskasvatuksen vaikuttavuuden lisäämiseksi. Livelähetyksen tallenne on katsottavissa Kuntekon Youtube-kanavalla.

22.8.2018 Hyveet työssä. Eetikko Antti Kylliäinen kertoi webinaarissa, mitä hyveet ovat ja millainen merkitys niillä on hyvän työkulttuurin luomisessa. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä