Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Usein kysytyt kysymykset

Kokoamme tälle sivulle yleisimpiä Kuntekoon liitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä sivulta tarvitsemaasi tietoa, lähetä kysymyksesi meille sähköpostitse kunteko[a]kt.fi

1. Miten voimme osallistua KunTeko 2020 -ohjelmaan?

Kunteko on tarkoitettu kuntaorganisaatioiden kehittämistyön tueksi. Kunnat, kuntayhtymät ja kuntaomisteiset yhtiöt tai niiden osat voivat osallistua Kuntekoon monella eri tavalla:

1. Tilaamalla ohjelman uutiskirjeen.
2. Seuraamalla Kuntekoa Facebookissa ja Twitterissä.
3. Käsittelemällä Kuntekoa esimerkiksi yhteistoimintaelimessä.
4. Nimeämällä Kunteko-yhteyshenkilön/t.
5. Kertomalla oman työyhteisönsä kehittämisestä Tekojen Torilla.
6. Hakemalla Kuntekon palveluja ja osallistumalla toimintaan.

Osallistumisen taso voi vaihdella ohjelman aikana. Osallistuminen ja yhteyshenkilön nimeäminen ei edellytä organisaatiossa virallista päätöstä. 

2. Kuinka paljon Kuntekoon osallistuminen maksaa?

Kuntekoon osallistuminen on maksutonta tai hyvin edullista.

  • Sparraus: Sparrausta voi hakea kuntaorganisaatio, yksikkö tai työyhteisö. Kunteko maksaa 1-2 sparrauspäivää.
  • Sisäisten kehittäjien valmennus: Yhteen valmennukseen valitaan enintään 50 osallistujaa. Minimimäärä osallistujia on 20. Valmennuksen hinta on 2000 euroa. Kunteko laskuttaa kuntaa koulutuksen jälkeen.
  • Työpajoihin osallistuminen verkostoissa on maksullista.
  • Kaikki palvelumme löydät täältä.

3. Miten Kuntekon palveluihin haetaan?

Kuntekon palveluihin haetaan sähköisesti.

4. Mitä Kunteko-yhteyshenkilö tekee?

Kuntia ja kuntayhtymiä on pyydetty nimeämään Kunteko-yhteyshenkilö. Yhteyshenkilön tehtävänä on:

- seurata Kunteko-ohjelman etenemistä
- olla tietoinen ohjelman tarjoamista palveluista ja yhteistyömahdollisuuksista
- välittää Kuntekolle tietoa oman organisaation kehittämistoimenpiteistä ja -tarpeista
- toimia tiedonvälittäjänä oman organisaation sisällä.

Tehtävää ei ole tarkoitettu aikaa vieväksi. Yhteyshenkilöitä voi olla samassa organisaatiossa useampia esimerkiksi eri toimialoilta. Mikäli yhteyshenkilöä ei ole vielä nimetty tai heitä halutaan nimetä lisää, se käy helposti tämän linkin kautta.

Yhteyshenkilöt saavat automaattisesti Kuntekon uutiskirjeen ja lisäksi heille lähetetään tarpeen mukaan yhteyshenkilökirjeitä:

Yhteyshenkilökirje 2/2018
Yhteyshenkilökirje 1/2018
Yhteyshenkilökirje 2/2017
Yhteyshenkilökirje 1/2017
Yhteyshenkilökirje 2/2016
Yhteyshenkilökirje 1/2016
Yhteyshenkilökirje 1/2015

5. Mikä on Tekojen Tori ja miten se toimii?

Tekojen Tori on Kuntekon sydän, areena, jossa voi kertoa, mitä omassa kunnassa tai työyhteisössä on saavutettu kehittämällä (kerro kehittämisteko). Siellä voi myös lukea (hae tekoja eri tavoin) ja vinkata (vinkkaa teko) muiden hyvistä työelämän kehittämiseen liittyvistä käytännöistä.

Tekojen Tori on tarkoitettu kaikenlaisille kuntatyöpaikoille. Kehittämisteon kannattaa ilmoittaa teon parhaiten tunteva tai hänen vastuuttamansa henkilö. 

Tekojen Torilla kuntaorganisaatiot saavat valtakunnallista näkyvyyttä sekä hyvää ja positiivista mainetta. Tekojen Torilta parhaat käytännöt ja vaikuttavat kehittämisteot leviävät yli kunta- ja toimialarajojen.

Katso Tekojen Tori -video.

6. Mitä on työelämän kehittäminen kunta-alalla?

Kunnissa ja kuntayhtymissä työpaikkojen kehittäjiä ovat kaikki: johtajat, esimiehet, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut, työntekijät, toimihenkilöt, virkamiehet jne. Kehittäminen tarkoittaa sitä, että uskaltaa tehdä jonkin asian toisin kuin ennen, vähän paremmin tai toisella tavalla.

Kunteko tukee ja tekee näkyväksi työelämän kehittämistä erilaisin tavoin. Tutustu esimerkiksi Tekojen Toriin (ks. myös yllä kohta 5), Kuntekon sähköiseen Tekoja ja tekijöitä - kertomuksia kunta-alan työelämän kehittämisestä -julkaisuun sekä uutisarkistoon, jossa on kehittämistä kuvaavia artikkeleita eri puolilta Suomea. Jaamme kehittämistarinoita myös sosiaalisessa mediassa eli Facebook- ja Twitter-kanavillamme.

Osana Kunteko-ohjelmaa on julkaistu Hyvästä parempi -kehittämisopas, jossa kerrotaan, mitä työelämän kehittäminen on kuntatyöpaikoilla ja miksi sitä tarvitaan juuri nyt, keskellä kunta-alan suuria uudistuksia ja taloudellisia vaikeuksia. Oppaan jokaisessa luvussa esitellään ainakin yksi konkreettinen kehittämisteko, jota voi kokeilla myös omalla työpaikalla.