Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Muutoksentekijät

Kaiken kehittämisen takaa löytyy ihmisiä, jotka haluavat tehdä asioita paremmin kuin ennen ja jotka vastaavat muutokseen. Siksi me nostamme joka viikko esille noita ihmisiä kehittämistyön takaa. Viikon muutoksentekijät ovat rohkeita kuntatyön tuulettajia, jotka tekevät myös hyvää työtä näkyväksi. Muutoksentekijöiksi voi päästä kertomalla työyhteisön kehittämisteoista Tekojen torilla. 

KERRO KEHITTÄMISTEKO

 

Viikon 13 muutoksentekijät 

Haluaisimme tuoda koronaviruksen keskelle jotain positiivista - myös siksi, että mikään ei estä meitä innostumasta hyvästä kuntatyöstä. Vihreä ja kestävä Kemi -hankkeen projektipäällikkö Eija Kinnunen, hanketyöntekijä Senja Raappana ja kasvisruokaohjaaja Tarja Sipilä ovat monien hurraa-huutojen arvoisia ruokahävikkiä vastaan käyvällä sosiaalisella keittiöllä.

Taistelu kestävän kehityksen puolesta on edelleen ajankohtaista ja tärkeää työtä. Sosiaalisessa keittiössä työskentelevä kasvisruokaohjaaja on pari kertaa viikossa pelastanut ruokahävikkiä kaupoista sähköavusteisella tavarapyörällään. Ruokahävikistä on valmistettu herkullisia kasvisruoka-aterioita yhdessä erilaisten ihmisryhmien kanssa lisätäkseen kasvisruoan laittoa sekä sosiaalista toimintaa sitä tarvitseville. Tässä teossa on niin paljon hyvää, että ei voi muuta kuin suositella kaikkia ottamaan mallia: www.kunteko.fi/katso/1197

Pyrimme julkaisemaan jatkossakin joka viikko kuntatyötä tuulettaneet uudet muutoksentekijät. Viikon muutoksentekijäksi voi päästä kertomalla kehittämisteon Tekojen torilla www.kunteko.fi/tekojen-tori

 

Viikon 11 muutoksentekijät: Rovaniemen oppilashuolto

Tämän viikon muutoksentekijät ovat tarttuneet härkää sarvista ja puuttuneet ajankohtaiseen ongelmaan: Rovaniemen oppilashuollon kuraattorit Miia, Anne ja Maarit, psykologi Tuomas ja kuvasta puuttuva kuraattori Erkki ovat luoneet sähköisen oppaan kouluille seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi.

Oppaassa on yksityiskohtaisesti räätälöidyt toimintaohjeet niin oppilaille, henkilökunnalle kuin vanhemille. Oppaasta löytyy helposti tietoa siitä, kuinka tunnistaa ja ennaltaehkäistä seksuaalista häirintää ja miten puuttua siihen erilaisissa tilanteissa. Tästä mallia myös muihinkin oppaisiin: www.kunteko.fi/katso/1137

 

Viikon 10 muutoksentekijät: HUS:n ergonomiatyöryhmä

Viikon 10 muutoksentekijät ovat pienellä vaivalla parantaneet työhyvinvointia ja tuoneet ergonomiatietoisuutta koko organisaation sisälle. Nuo pelottomat ja innovatiiviset kehittäjät ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n Ergonomiatyöryhmä! 

Siirtoergonomiakoordinaattori Tiina, työfysioterapeutti Saija, työsuojelupäällikkö Satu, siirtoergonomiakouluttaja Daniela, koordinoiva työsuojeluvaltuutettu Ursula ja henkilöstöpäällikkö Eeva perustivat työryhmän työhyvinvointikyselyn tulosten perusteella ja sanoakseen hyvästit ergonomiaongelmille. Nyt he kehittelevät sisältöjä ja teemoja ergonomiakalenteriin, joka lähtee kuukausittain jokaiselle osastolle välittämään tietoiskuja ergonomiasta. Tästä voi ottaa mallia vaikka koko kuntakenttä: www.kunteko.fi/katso/1095

 

Viikon 9 muutoksentekijät: Limingan elinvoimapalvelut

Viikon muutoksentekijä -titteli menee tällä viikolla Limingan kuntaan, jossa päätettiin testata sissimarkkinointia tapahtumien mainonnassa. Bravo elinkeinopäällikkö Teemu Haapala, projektipäällikkö Piia Leinonen, vastaava työpajaohjaaja Anni Issakainen, hankeasiantuntija Laura Kelhä, työllisyysvastaava Olli-Ville Rajala, yritys- ja sijoittumisasiantuntija Kaj Sartoriso ja toimistosihteeri Hilkka Sandberg! 

Elinvoimapalveluiden brainstorming-kokouksessa syntyi yli 100 ideaa, joilla markkinoida Limingan tapahtumia edullisesti, erottuvasti ja nokkelasti. Markkinointitiimi on jalkautunut Limingan kaduille markkinoimaan tapahtumia mm. pop up -myyntipisteiden ja lippujahtien muodossa saavuttaen yleisön konkreettisesti. Ottakaa tästä mallia: www.kunteko.fi/katso/1139

 

Viikon 8 muutoksentekijät: Ylöjärven sosiaalinen nuorisotyö

Tämän viikon rohkeat kuntatyön kehittäjät eli muutoksentekijät tarjoilee Ylöjärven kaupunki: Opetuspäällikkö Tarja Suhonen sekä erityisnuorisotyöntekijät Ari Viljanen ja Armi Antila kehittelivät koululaisille luvattomien poissaolojen puuttumiseen POSE-mallin. 

Tarja, Ari ja Armi halusivat auttaa koulumotivaation menettäneitä nuoria varhaisessa vaiheessa. Ennen oppilas lähetettin lastensuojelun piiriin, mikäli koulun toimenpiteet eivät riittäneet poissaolojen selvittämiseen - nyt oppilas pääsee keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja matalammalla kynnyksellä sosiaalisen nuorisotyön ja vanhempiensa kanssa. Poissaolot ovat vähentyneet ja opetukseen on löytynyt uusia tukimuotoja. Ottakaa tästä mallia! Tarkempi teon kuvaus löytyy täältä.

 

Viikon 7 muutoksentekijät: Asikkalan Vääksyn yhteiskoulun lukio

Saammeko esitellä viikon muutoksentekijät, jotka ovat rohkeasti kehittäneet työtään ja tehneet sen myös näkyväksi Tekojen torilla: Asikkalan Vääksyn yhteiskoulun lukion oppilaskunnan ohjaaja Suvi Niemeläinen ja opinto-ohjaaja Pirjo Ala-Hemmilä.

Nämä muutoksentekijät ovat perustaneet kouluunsa Sokrates-kahvilan tuomaan yhteen lukion opettajia ja oppilaita. Kahvilaan on mahdollista kokoontua koulupäivän jälkeen työskentelemään ja vaihtamaan ajatuksia. Oppilaiden kynnys pyytää apua on pienentynyt ja yhteisöllisyys koulun sisällä on kasvanut. Ottakaa tästä mallia! Tarkempi teon kuvaus löytyy täältä.