Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Haastetyöpajat ja klinikat

Onko teillä haaste, jota haluatte lähteä ratkomaan kokeilujen avulla?

Haastetyöpajojen ja klinikkatyöskentelyn tavoitteena on edistää työelämän kehittämisen ketteriä kokeiluja ja pilotteja kuntaorganisaatioissa. Kehittäminen tapahtuu ulkopuolisen ja kilpailutetun asiantuntijan tukemana kolmessa vaiheessa:

  1. Haastetyöpaja. Työpajassa keskitytään kuntatoimijoiden käytännön haasteisiin tuottavuuden ja työelämän laadun kehittämisessä. Työpajassa kehitetään yhteistyössä ratkaisuideoita, joista osallistujat valitsevat parhaiten itselleen sopivan idean kokeiltavaksi. Työpajassa kukin kuntatoimija määrittää omat tavoitteensa ja toimenpiteensä niiden saavuttamiseksi.
  2. Kokeilu: Kokeiluvaiheessa osallistujat kehittävät ratkaisuidean pohjalta toimintaa ja tekevät käytännön kokeiluja ja/tai vievät kehittämishaastetta eteenpäin omassa organisaatiossaan. Kokeiluvaiheeseen saa tukea asiantuntijalta joko Skypen kautta tai työpajassa.
  3. Seuranta-ja iterointityöpaja: Seuranta- ja iterointityöpajassa arvioidaan käytännön kokeilujen tuloksia yhdessä keskustellen ja/tai kukin kuntatoimija raportoi oman kehitystyönsä vaiheesta ja tuloksista (esim. Tekojen Torilla julkaistava videoraportti) ja innostaa esimerkkinsä kautta myös muita kuntia kehittämään työelämän laatua ja tuottavuutta uusin ratkaisuin.
     

Toteutus usealle organisaatiolle tai saman organisaation usealle työyksikölle 

Yhteen työpajakokonaisuuteen otetaan keskimäärin 4-8 kuntaorganisaatiota. Työpaja voidaan toteuttaa myös organisaatiokohtaisesti niin, että siihen osallistuu toimijoita useammasta työyksiköstä tai toimialalta. Osallistuminen maksaa noin 500 euroa per osallistuva organisaatio tai työyksikkö tai organisaatiokohtaisena toteutuksena 2000 euroa.

Lisätietoa:

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, etunimi.sukunimi@kt.fi

 

Esimerkkejä toteutuneista haastetyöpajoista ja -klinikoista 

Kaustisen seutukunta. Digityöpajat. 3.10.2018, 15.11.2018 ja 24.1.2019, Kissconsulting Oy.
Lue juttu työpajasta: Keski-Pohjanmaalla vauhditetaan digitalisaatiota työpajoissa

Varkauden kaupunki. Palvelumuotoilun työpajat – parempia palveluja varkautelaisille. 30.10.2018, 11.12.2018 ja 30.1.2019, Soihtupuiston isät.
Lue juttu työpajasta: Meiltähän tämä käy, sanotaan Varkaudessa, kun asiakaslähtöisyyttä kehitetään

 

Onko teillä haaste, jota haluatte lähteä ratkomaan kokeilujen avulla?