Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

3.11.2017

Järvi-Saimaan Palvelut Oy / Sulkavan vanhainkoti, Sulkava

Palvelun rikastaminen

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n Sulkavan toimipisteen ateriapalvelu loi uuden piristysruiskeen normaalin ateriapalvelun yhteyteen "elämyskokki"-teeman myötä. Vanhainkodilla sijaitsevassa ruokalassa järjestetään tapahtumia eri teemojen ympärille.

Keittiöhenkilökunta pitää musiikkiesityksiä muutaman viikon välein, väriviikoilla pukeudutaan tiettyyn värisävyyn, hattuviikolla kaikilla on erilaiset hatut päässä ja juhlapäiviin luodaan vielä omat teemat. Näihin kaikkiin osallistuvat asukkaat, vanhainkodin henkilökunta sekä tietysti myös järjestävä taho.

Ratkaisu

Kehittämiseen on lähdetty työyksikön omasta halusta kehittää omasta toiminnastaan elämyksiä hoidettaville vanhuksille. Ajatus lähti kytemään yhtiön toimintaan liittyvän Tekesin tukeman kehityshankkeen myötä. Itse tapahtuma ei vaadi suuria rahallisia panostuksia, ainoasta hyvää yhteishenkeä ja oikeaa tahtotilaa.

Tulokset

Työyhteisöön on syntynyt voimakas kehittämisen tahto liittyen myös varsinaiseen ateriapalveluun. Samalla toimintaan on saatu vedettyä mukaan myös hoitohenkilöstö. On todetta, että sellaiset asukkaat, jotka eivät muuten osallistu yhteisiin tilaisuuksiin, haluavat olla mukana juuri näissä ateriapalvelun järjestämissä tilaisuuksissa, etenkin musiikkiesityksiä kuuntelemassa.

Kokemuksia jaetaan yhtiön muilla paikkakunnilla oleviin ateriapalvelupisteisiin edelleen hyödynnettäväksi.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Jukka Partanen
jukka.partanen@jarvisaimaanpalvelut.fi
toimitusjohtaja
Järvi-Saimaan Palvelut Oy
Minna Hakulinen
minna.hakulinen@jarvisaimaanpalvelut.fi
Ravitsemispäällikkö
Ateriapalvelut

Tykätty 87 kertaa