Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

21.12.2015

Ikaalisten kaupunki, Ikaalinen - Ikalis

Pienten askelten Lean -kehittämistä

Valmisteilla

Tarve ja tavoitteet

Ikaalisten kaupunki on perustanut Uusi Ikaalinen -kehittämishankkeen, jonka tarkoituksena on oman toiminnan ja prosessien uudistaminen. Työkaluiksi on määritelty toiminnan tuotteistus, digitalisointi ja uudelleenorganisointi. Hankkeen toteutus pohjautuu Lean-ajatteluun.

Toimistopalaverissa keskustelimme juuri käynnistyneen Uusi Ikaalinen -kehittämishankkeen toteutustavasta ja aikatauluista. Tarkoitus ei oikeastaan ollut ideoida mitään konkreettista vielä tässä vaiheessa vaan miettiä, kuinka etenemme.

Lean–koulutuksen innoittamana tietojärjestelmäsuunnittelija otti kuitenkin esille kopiokoneiden värikasettien varakappaleiden varastoinnin. Nyt hajautetun toimipisteverkkomme jokaisella verkkotulostimella on oma varakasettinsa, jotta koneiden käyttöön ei tule katkoksia kasettien vaihdon yhteydessä.

Jos varakasettien säilytys keskitettäisiin kaupunginvirastolle, niin voisimme supistaa varaston yhteen tai kahteen kasettiin.

Ratkaisu

Mietimme asiaa vähän aikaa ja totesimme, että vaikka tarkoitus ei ollut vielä mitään päättääkään, niin hyvää ideaa ei kannata jättää hyödyntämättä vaikka saman tien. Päätettiin aloittaa kokeilemalla ja jos järjestely toimii, niin vakinaistetaan se.

Tulokset

Uusi menettelytapa otettiin käyttöön saman tien ja nyt odotetaan tuoko järkeistäminen mukanaan ongelmia, joita ei osata odottaa.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Jyri Mäntylä
jyri.mantyla@ikaalinen.fi
Kaupunginsihteeri
Ikaalisten kaupunki

Tykätty 1 kertaa