Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

22.10.2015

Siuntion kunta, Siuntio - Sjundeå

Prosessien ja toimintatapojen kehittäminen lean-menetelmällä

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Tavoitteena on kehittää kunnan prosesseja ja toimintatapoja lean-menetelmän avulla. Toiminnalla haetaan kustannus- ja virtaustehokkuutta, henkilöstön kehittämistä, ajattelumallin muutosta sekä pyritään puuttumaan kunnan kahteen suurimpaan menoerään: henkilöstökuluihin ja palvelujen ostoihin. Samalla pyritään huomioimaan myös henkilöstön eläköityminen sekä lisätä henkilöstön asiantuntijuutta prosesseissa.

Ratkaisu

Tavoitteiden saavuttamiseksi käynnistettin lean-menetelmällä toteutettu myyntilaskutuspilotti, jonka avulla kunnassa opittiin arvovirtakartoitus-menetelmä. Menetelmää lähdettiin itsenäisesti soveltamaan kunnan eri osastoilla. Henkilöstölle tarjottiin koulutusta ja laadittiin kunnan sisäiseen käyttöön työkirja menetelmän soveltamiseksi.

Tulokset

Toimintatapoja ja prosesseja saatiin virtaviivaistettua ja ajattelumalli levisi muihinkin kunnan prosesseihin. Useita hukan muotoja saatiin poistettua ja tietojärjestelmien tuomia mahdollisuuksia saatiin tuotua esiin. Lisäksi kustannuslaskentaa ja järjestelmien takaisinmaksuaikaa voitiin tuoda entistä paremmin esiin.

Yhteyshenkilöt

Antti-Pekka Röntynen
antti-pekka.rontynen@siuntio.fi
kehittämispäällikkö
Siuntion kunta

Tykätty 4 kertaa