Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

20.4.2020

Lähderannan koulu, Espoo - Esbo

Lähderannan koulussa etäopetus onnistuu

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Koulu siirtyi etäopetukseen kertaheitolla. Opettajat tukevat toinen toistaan, että homma saadaan onnistumaan ja että jokainen opettaja - ottamatta huomioon aikaisempia tvt-taitoja - saa etäyhteyden oppilaisiin. Joka viikko yhteisessä kokouksessa henkilökunta keskustelee avoimesti siitä, miten kaikilla menee ja työt sujuvat. Tähän mennessä jokainen opettaja on ollut videoyhteydessä oppilaiden kanssa.

Ratkaisu

Aluksi ennen varsinaista siirtymistä etäopetukseen jaettiin avoimesti ideoita etäopetuksen järjestämisestä, esimerkiksi missä ja miten päivän ohjeistukset jaetaan oppilaille ja huoltajille, miten kuvataan opetusvideoita sekä millaisia mahdollisuuksia ja välineitä on varsinaisen videoyhteyden ottamiseen. Koulun rehtori loi Teamsiin Etäopetus-kanavan, jonne kaikki saavat jakaa ideoita ja vinkkejä toisten hyödynnettäväksi.

Tulokset

Lähderannan koulussa on onnistuttu etenemään lukujärjestyksen mukaan myös poikkeusoloissa. Jokainen opettaja on taatusti kehittänyt omia tvt-taitojaan ehkä hieman huomaamattaan, mutta myös kehittänyt omaa luovuuttaan.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto/esimiehet
ja henkilöstö

Yhteyshenkilöt

Niina Sivonen
niina.sivonen@espoo.fi
Luokanopettaja/apulaisrehtori
Lähderannan koulu