Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

20.9.2019

Asikkalan kunta, Tukipalvelut, Asikkala

Tukipalvelun somenäkyvyyden parantaminen

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Some-kanavien rooli palvelutiedottamisessa on selvästi kasvanut koko ajan. Nykyisellään organisaatiomme on käyttänyt vain Facebookia tai Twitteriä some-tiedottamiseen ja päivityksiä on tehnyt vain tukipalvelupäällikkö. Tehokas tiedottaminen vaatisi kuitenkin somen laajempaa käyttöä jotta eri asiakas segmentit saataisiin paremmin haltuun. Samoin päivitykset olisivat ajankohtaisempia ja mielekkäämpiä jos niitä tekisivät käytännön palvelutyössä olevat henkilöt.

Ratkaisu

Tukipalvelun väkeä innostettiin lähtemään mukaan somettamiseen yhteisellä haasteella. Kohde-esimiehet lähtivätkin heti mukaan ja pikkuhiljaa ovat saaneet jo työntekijätasonkin mukaan somettamiseen. Tukipalveluissa oli muutenkin todettu tarve puhelinkannan päivitäämiseen ja uudet puhelimet hankittiin tukemaan myös somettamista. Tuotantokeittiöille hankittiin myös tabletit uuden omavalvontaärjestelmän käyttöön ottoa sekä somettamista varten. Tukipalveluille avattiin myös instagam tili jonka profiloitiin enemmän ruokapalvelun tiedotuskanavaksi. Esimies porukalla luotiin yhteiset säännöt sometiedottamiseen ja kaikkien halukkaiden somettajien kanssa on käyty ohjeet läpi.

Tulokset

Uskon vahvasti, että olemme somen avulla saaneet kaikkea sitä hyvää mitä päivittäin teemme paremmin näkyväksi niin kuntalaisille kuin muillekin kiinnostuneille.
Some on tuonut myös arjen työhön uuden "piristysruiskeen" kun muutoin erillään, omilla tahoillaan, työskentelevät organisaation jäsenet saavat tietoa toistensa tekemisestä. Havaittavaissa on jopa pientä kilpailua päivityksistä.
Työntekijät oppivat myös samalla seuraamaan somen kautta kilpailijoita, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ja saavat näin työhönsä uusia työkaluja ja ideoita.
Pienellä rahallisella panostuksella olemme itse saaneet organisaationa uutta puhtia ja näkyvyyttä sekä antaneet toivottavasti myös muille tietoa tekemisestämme sekä ideoita.

Yhteyshenkilöt

Minna Pettinen
minna.pettinen@asikkala.fi
tukipalvelupäällikkö
Asikkalan kunta tukipalvelut