Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

19.9.2019

Kangasalan kaupunki, Kaupunginkirjasto, Kangasala

Uusi graafinen ilme kirjastolle

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Idea kehittämisestä lähti liikkeelle, kun Kangasalan kaupunkin brändi uudistettiin vuonna 2018. Meillä oli kirjastossa käytössä omalla visuaalisella ilmeellä varustettuja aineistoja, jotka kaipasivat päivitystä ja totesimme, että kaupungin brändin uudistamisen jälkeen tällaisten aineistojen freesaaminen tulee tarpeeseen. Näin saamme tiedotusmateriaalimme selkeämpään muotoon - ja lisäksi yhteinäistimme graafista ilmettämme kaupungin ilmeeseen sopivaksi.

Ratkaisu

Graafisen suunnittelun harjoittelija valjastettiin tehtävään. Hänen kanssaan graafista ilmettä suunnitteli kirjaston oma tiedotustiimi. Lisäksi apuja saatiin myös kaupungin tiedottajalta, joka antoi suuntaviivoja siihen, millaisia asioita kirjaston omassa graafisessa ilmeessa saa olla ja mitkä elementit puolestaan tulevat kaupungin brändikäsikirjasta.

Kirjaston muu henkilökunta osallistui myös kehittämistyöhön. Graafinen suunnittelija teki meille erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi esitemateriaaleista ja henkilökunta sai antaa kommentteja niiden parantamiseksi. Kustannuksia ei syntynyt käytettyä työaikaa lukuunottamatta.

Tulokset

Saatiin käyttöön yhtenäisempi ilme kaupungin kanssa - ollaan selkeästi tunnistettava kaupungin palvelu, joka kuitenkin on tunnistettavissa omaksi palvelukseen. Tiedotuksemme on selkeästi kirjaston tiedotusta ja lyhyellä vilkaisulla on helppo erottaa, mitkä materiaalit liittyvät kirjastoon. Lisäksi saimme loistavaa materiaalia mm. uusien, selkeämpien hyllynpäätyopasteiden muodossa - nekin kun yhtenäistettiin samaan linjaan uuden kirjaston ilmeen kanssa. Toimintaa jatketaan viemällä näitä samoja asioita pääkirjaston lisäksi myös lähikirjastoihin.

Yhteyshenkilöt

Sonja Hakkarainen
sonja.hakkarainen@kangasala.fi
Kirjastopalvelujohtaja