Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Hyvän elämän toimintamalli

KunTeko 2020 -ohjelman perheystävälliset kuntatyöpaikat oppimisverkostossa valmisteltiin vuoden 2017 aikana Hyvän elämän toimintamalli, joka soveltuu kaiken kokoisille kuntaorganisaatioille ja niiden yksiköille, jotka haluavat edistää pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti työn ja muun elämän yhteensovittamisessa.

Toimintamallin käyttö on maksutonta kuntaorganisaatioille, tuleville maakuntaorganisaatioille, sekä niiden yksiköille ja omistamille yhtiöille. Se on vaivaton ja helppo ottaa käyttöön. Hyvän elämän toimintamalli ei edellytä jonkin tietyn toimintatavan käyttöä, vaan prosessia, jonka avulla organisaatiossa suunnitelmallisesti edistetään työn ja muun elämän yhteensovittamista juuri organisaatioon parhaiten sopivilla tavoilla.

Tiettyjen kriteerien täytyttyä organisaatiolla on mahdollisuus hakea kunniakirjaa. Kriteerit on määritelty kahdelle tasolle, joista taso 2 on vaativampi. Sähköisen hakemuksen sisällön vahvistavat allekirjoituksellaan työnantajan ja henkilöstön edustaja, esimerkiksi kaupunginjohtaja ja työsuojeluvaltuutettu. Hakemuksen käsittelee ja hyväksyy raati, jossa edustettuina ovat KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt. Ilmoitus hakemuksen hyväksymisestä ja kunniakirja toimitetaan hakijalle.

Katso kriteerit ja tarkemmat ohjeet tästä.

Lisätietoa:

Niilo Hakonen, niilo.hakonen(at)kt.fi
Eija Kemppainen, eija.kemppainen(at)superliitto.fi
Tanja Seppänen, tanja.seppanen(at)kt.fi