Haastetyöpajat ja -klinikat

Onko teillä kehittämishaaste, jota haluaisitte lähteä ratkomaan kolmen päivän työpajoissa? Kuntekon haaste- ja klinikkatyöpajojen tavoitteena on edistää kuntaorganisaation tavoitteiden mukaista työelämän kehittämistä työpajatyöskentelyn avulla. Kehittäminen tapahtuu ulkopuolisen ja kilpailutetun asiantuntijan tukemana. 

Tällä sivulla avataan tarkemmin työpajan kulkua ja esitellään muutamia käytännön esimerkkejä jo pidetyistä työpajoista. 

 

Mitä haastetyöpaja sisältää?

Kokonaisuus suunnitellaan aina vastaamaan kuntaorganisaation tarpeita, mutta alla esimerkki haastetyöpajan mahdollisesta sisällöstä: 

  1. Haastetyöpaja: Työpajassa keskitytään haasteisiin ja kehitetään ratkaisuideoita, joista osallistujat valitsevat parhaiten itselleen sopivan idean kokeiltavaksi. Lisäksi määritellään tavoitteet ja suunnitellaan toimenpiteensä niiden saavuttamiseksi.

  2. Kokeilu: Kokeiluvaiheessa osallistujat kehittävät ratkaisuidean pohjalta toimintaa ja tekevät käytännön kokeiluja ja/tai vievät kehittämishaastetta eteenpäin. Kokeiluvaiheeseen saa tukea asiantuntijalta joko Skypen kautta tai työpajassa.

  3. Seuranta-ja iterointityöpaja: Seuranta- ja iterointityöpajassa arvioidaan kokeilujen tuloksia yhdessä keskustellen ja/tai kukin kuntatoimija raportoi oman kehitystyönsä vaiheesta ja tuloksista (esim. Tekojen Torilla julkaistava videoraportti) ja innostaa esimerkkinsä kautta myös muita kuntia kehittämään työelämän laatua ja tuottavuutta uusin ratkaisuin.

 

Miten pääsemme mukaan?

Ota yhteyttä Kuntekon ohjelmapäällikköön Anna-Mari Jaanuun (anna-mari.jaanu@kt.fi / +358 50 572 4620), niin suunnitellaan yhdessä juuri teidän tilanteeseen sopiva kokonaisuus. Hankintaprosessi kestää noin 3-4 viikkoa sisältäen seuraavat vaiheet: 

  • Sisältösuunnittelu Skypellä Kuntekon ja kuntaorganisaation edustajan kanssa
  • Tarjouspyyntöluonnoksen kommenttikierros kuntaorganisaatiossa
  • Tarjouspyynnön julkaisu
  • Asiantuntijan valinta ja hankintapäätös
  • Aikataulujen ja käytännön toimenpiteiden sopiminen Skypellä (Kunteko, kuntaorganisaatio ja asiantuntija)
  • Toteuttaminen

Haastetyöpaja kustantaa kuntaorganisaatiolle 2000 €. 

 

Esimerkkejä haastetyöpajoista ja -klinikoista

Jämsän kaupungin palvelumuotoilutyöpaja

 

Digityöpajat Kaustisen seutukunnassa 

Kaustisen seutukunnan kuntien yhteisen digityöpajan tavoitteena oli auttaa kuntia laatimaan digitiekartat ja suunnitelmat digitalisaation tukemiselle sekä tukea kuntien välistä yhteistyötä. Työpaja starttasi syksyllä 2018 ja päättyi tammikuussa 2019.

Lue juttu ensimmäisestä työpajapäivästä  

 

Palvelumuotoilun työpajat Varkaudessa 

Varkaudessa lähdettiin kehittämään kaupungin asiakaslähtöisyyttä syksyllä 2018. Mukana asiakaslähtöisyyden äärellä oli noin 50 henkilöä kaupungin eri palvelualoilta. 

Lue juttu Varkauden ensimmäisestä palvelumuotoilutyöpajapäivästä