Tekojen Torilla tapahtuu: Kuukauden nuija Limingalla, vipinää Kontiolahdella ja liinaamista Helsingissä

Tällä viikolla Tekojen Torilla tapahtui ympäri Suomea. Matkataanpa kohteisiin ja kurkistetaan, mitä, missä ja miten kuntatyötä kehitetään kunnissa.

 

Ensimmäinen etappimme on Liminka, jossa kehitetään työhyvinvointiin uusia toimintamalleja ja panostaa erityisesti ennaltaehkäisevään toimintaan. Tärkeänä nähdään myös henkilöstön oma aktiivinen rooli hyvinvoinnin rakentajina. 
Limingassa pyörähtikin nyt käyntiin Kuukauden Nuija -pilotti, jossa Kuukauden Nuija saa nuijia (tästä nimi! )vapaavalintaisen työhyvinvointia tukevan teon, käytössään hänellä on tähän 133 euroa. Teko saa olla mitä vain maan ja taivaan väliltä, kunhan teko on laillinen ja hyvän maun mukainen. Teon valmisteluun on aikaa 1 vuorokausi arvonnan päättymisestä, teko julkaistaan koko henkilöstölle. Teon valmistelun vaiheessa Nuija ei saa kysyä muiden mielipidettä tai testata ideaansa muilla, idean tulee olla aidosti sellainen, josta arvonnan voittaja itse innostuu ja josta hän itse pitää. Teko joka kuvastaa häntä itseään - mitä juuri sinä haluaisit tehdä? Teon voi toteuttaa koko henkilöstölle, omalle tiimille, omalle yksikölle jne. Mahdollinen rajaus pitää kuitenkin kertoa kaikille. Luepa Tekojen Torilta, miten nuijiminen on lähtenyt käyntiin - aika hauskalta kuulostivat jo ensimmäiset toteutukset.

 

Seuraava piipahduspaikka on Kontiolahti, jossa Vipinää -perheliikuntahankkeella liikutetaan lapsiperheitä. Lapset ja vanhemmat liikkuvat liian vähän ja niinpä päiväkotien liikuntavastaavat ideoivat järjestöjen kanssa perheliikuntaillat sekä liikuntapassit ja ison loppuhuipennustapahtuman. Päiväkoteihin hankittiin perheille lainattaviksi esimerkiksi lumikenkiä ja frisbeegolfvälineitä, ja lisäksi tehtiin kartta kunnan alueen perheretkeilypaikoista. Saapa nähdä, millaista vipinää tämän myötä syntyykään! Go Kontiolahti! Lue lisää Tekojen Torilta.

 

Ja sitten Helsinkiin. Siellä on innostuttu lean-johtamisesta eli liinaamisesta. Kaikki sai alkunsa, kun Helsingin kaupunki alkoi kouluttaa leania esimiehille muutama vuosi takaperin. Esimiehet heräsivät pohtimaan, voisiko leanista olla iloa kotihoidossa. Tarkoituksena oli parantaa tiedonkulkua tiimissä ja selkeyttää asiakkaan hoitoa ja vastuita kotihoidon palveluja aloitettaessa.
 Lean-johtamisjärjestelmä on tarkoitus laajentaa seuraavan vuoden aikana koko lännen palvelualueelle eri toimintoihin, eli kuulemme tästä jatkossakin! Lue lisää Tekojen Torilta.

 

Lue lisää Tekojen Torilta.