Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

05.12.2016

Tukea innovatiivisille työelämähankkeille

Kirjoittanut Mikael Saarinen

 

Työelämän kehittäminen nähdään usein pakollisena lisävaivana, johon täytyy turvautua, kun on aika lunastaa lupaus henkilöstöstä organisaation tärkeimpänä voimavarana tai ollaan ajauduttu umpikujaan. Ja kun hätätilanne on päällä, investoinnit ovat yleensä jäässä. Esitän seuraavaksi joitakin ajatuksia siitä, miten tästä noidankehästä on mahdollista päästä kohti organisaation toimintaa kehittävää positiivista kierrettä.

  1. Tee uudistumisesta ja oppimisesta yksi organisaationne strateginen painopiste. Muuten teille käy kuin Suomen kansantaloudelle: rakennemuutos ajaa teistä ohi ja olette vaarassa joutua vilttiketjuun.

  2. Resurssoi voimavaroja kehittämiselle. Etenkin nousukausien aikana Suomessakin kehittämisinvestoinnit nähtiin mittarina organisaation toimivuudesta ja suorastaan kilpailutekijänä. Edistyneimmät organisaatiot investoivat edelleen kehittämiseen selkeitä prosenttiosuuksia budjetistaan. Ilman resurssointia kehittäminen on turhauttavaa näpertelyä.

  3. Verkostoidu. Hanki ympärillesi laaja yhteistyökumppaneiden joukko. Erilaiset yritykset ja organisaatiot, korkeakoulut, muut asiantuntijat ja konsultit tuottavat koko ajan hyviä käytäntöjä, joiden soveltaminen omassa organisaatiossa on jopa ilmaista. Dream Teamin saa Suomessa koottua suorastaan naurettavan halvalla, kun hankkeessa on kaikille houkuttelevuutta ja sitoutuminen toteuttamiseen vahvaa.

  4. Suunnittele hyvin. Mitä tahansa päätättekin tehdä, sille on tärkeää olla selkeät strategiset perusteet, niistä johdetut tavoitteet, vastuunjaot, aikataulutus ja mittarit. Summittainen kehittäminen tuottaa yleensä vain pettymyksiä ja esteitä tulevaisuuden oppimiselle ja kehittymiselle.

  5. Seuraa ja palkitse. Oppimisen ja sen edistämisen pitäisi kuulua jokaisen ihmisen tulostavoitteisiin. Käynnistettyjen hankkeiden, eli investointien, pitäisi olla tärkeitä sekä johtoryhmille että kaikille yksittäisille työntekijöille. Muuten voimavaroja haaskataan.

Työsuojelurahasto tukee työelämätutkimuksen lisäksi innovatiivisia organisaatiokohtaisia kehittämishankkeita (kehittämisavustukset) sekä uusien kehittämismenetelmien paketointia palvelutuotteiksi (tuotteistamismääräraha). Määrärahojen hakeminen on tehty helpoksi. Ensimmäinen askel on vain puhelinsoiton päässä. Jos sinulla on uutuusarvoa sisältävä hankeidea, ota yhteyttä.

Mikael Saarinen
tutkimusasiantuntija (FT)
Työsuojelurahasto
Puh. 09 6803 3311
mikael.saarinen[a]tsr.fi

 

Kommentoi

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Todista, että olet ihminen etkä robotti kirjoittamalla kuvan merkit laatikkoon ja paina Enter.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.