Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

27.11.2015

Sinustako sisäinen kehittäjä?

Kouluttaudu Kuntekon tuella

Eräs kunnanjohtaja sanoi esitellessään henkilöstölähtöisen kehittämishankkeen tuloksia, että ”meissä jokaisessa asuu pieni kehittäjä”. Sanonnassa piilee se ajatus, ettei kehittäminen kuulu enää johtajille, konsulteille tai asiantuntijoille, vaan se on olennainen osa jokaisen työtä. Kunta-alalta löytyy paljon esimerkkejä siitä, miten työhyvinvointia ja tuottavuutta on saatu kehitettyä henkilöstöä osallistamalla. Mitä jos kouluttaisittekin sisäisiä kehittäjiä?

Ideoita, keinoja ja menetelmiä

Kuntekon sisäisten kehittäjien koulutuksista saa ideoita, keinoja ja menetelmiä  työprosessien ja kehittämishankkeiden eteenpäinviemiseen. Koulutuksia toteuttavat kilpailutetut palveluntuottajat ja niitä järjestetään eri puolilla Suomea. Koulutukset kestävät kaksi päivää ja sisältävät etukäteis- ja välitehtäviä.

Koulutus sopii kaikille

Sisäisten kehittäjien koulutukseen voi osallistua, mikäli omassa työyhteisössä on valmistelussa, suunnitteilla tai käynnissä jokin kehittämisprosessi. Koulutuksiin on eri kunnista ja kuntayhtymistä  ilmoittautunut esimiehiä, johtoa ja henkilöstöä.

Kemi kouluttaa kymmeniä sisäisiä kehittäjiä

Miten organisaatio voi hyödyntää sisäisten kehittäjien koulutusta? Esimerkiksi Kemissä on alkamassa laaja, koko kaupunkia koskeva Viisas Kemi -ohjelma. Tavoitteena on kehittää nykyaikaisia työn tekemisen tapoja ja entistä laadukkaampia palveluja kuntalaisille henkilöstön ja johdon yhteistyönä.

Osana ohjelman toteuttamista Kemi kouluttaa kymmeniä sisäisiä kehittäjiä Kuntekon tuella. Kansliajohtaja Jukka Vilén toteaa, että ”Strategisessa henkilöstöjohtamisessa Kemin kaupungissa on linjattu päämääräksi osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö sekä osaamista tukeva johtaminen. Henkilöstön osaaminen ja kyky kehittää toimintaa ja palveluita muuttuvassa toimintaympäristössä varmistaa laadukkaan palveluverkoston nyt ja tulevaisuudessa. Sisäisten kehittäjien koulutus tukee tavoitettamme”.

Kolme kouluttajaa, kolme erilaista ohjelmaa

Sisäisten kehittäjien kouluttajia on kolme: Tamora Oy, Arctic Talent Oy ja FCG Koulutus Oy. Koulutusohjelmat painottuvat hiukan eri tavoin, mutta kaikissa on sama tavoite: edistää omaan työhön liittyvää kehittämisprosessia koulutuksen aikana.

Koulutukset ovat edullisia

Kunteko maksaa osan koulutuksesta. Osa kuluista katetaan osallistujakohtaisella osallistumismaksulla, joka vaihtelee noin 50 eurosta 130 euroon.

Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoa koulutuksista täällä