Raportti: Uuden kuntatyön tuloksellisuus ja työelämän laatu

Lappeenranta-seminaarissa 2017 kunta-alan järjestöjohtajat sekä VTT:n tutkija Mikko Dufva osallistuivat pyöreän pöydän keskusteluun. Keskustelun aiheena oli ”Uuden kuntatyön tuloksellisuus ja työelämän laatu”. KunTeko 2020 - kunta-alan työelämän kehittämisohjelma on koonnut keskustelun sekä Mikko Dufvan esityksen raporttiin.

Mikko Dufvan lisäksi keskustelijoina olivat työmarkkinajohtaja Markku Jalonen (KT Kuntatyönantajat) sekä puheenjohtajat Päivi Niemi-Laine (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL), Maija Pihlajamäki (Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry), Olli Luukkainen (Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO), Keijo Houhala (KTK Tekniikan Asiantuntijat ry ja Tekniikka ja Terveys KTN ry), Silja Paavola (Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ry) ja Rauno Vesivalo (Sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto Tehy ry). Puhetta johti seminaarin juontaja Piia Pasanen.

Keskustelu työelämän murroksesta oli vilkasta ja siinä nousivat esiin muun muassa luottamus, yhteistyö, yhteistoiminta, julkisen sektorin jatkuva muutos, kuntatyön arvostus, työn merkityksellisyys, tekoäly ja tulevaisuuden osaamistarpeet. Lue näistä tarkemmin raportista (PDF).  

Kunteko järjesti ja raportoi keväällä 2017 tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyöstä myös toisen pyöreän pöydän keskustelun, johon osallistuivat ohjelman neuvonantajiston jäsenet. Raportti löytyy Kuntekon sivuilta.

Voit lähettää raporteista palautetta osoitteeseen kunteko[a]kt.fi

Lisätietoa:

Johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, etunimi.sukunimi[a]kt.fi
Projektipäällikkö Anniina Tuomi, etunimi.sukunimi[a]kt.fi