Raportti: Tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyö - pyöreän pöydän keskustelu

Millaista on tulevaisuuden kunta- ja maakuntatyö? Onko se samanlaista, parempaa tai huonompaa kuin nykyisin? Millaisia kehityskulkuja on kuntatyössä havaittavissa? Mikä muuttuu ja miten? Missä tulevaisuuden kuntatyötä on jo nyt? Näitä kysymyksiä pohtivat pyöreän pöydän keskustelussa KunTeko 2020 -ohjelman neuvonantajiston jäsenet. Keskustelusta koottu raportti on nyt julkaistu!

Keväällä 2017 järjestettyyn pyöreän pöydän keskusteluun osallistuivat kaupunginjohtaja Timo Halonen ja pääluottamusmies Merja Syrjänen Mikkelistä, kunnanjohtaja Antero Alenius ja opettaja ja pääluottamusmies Hannu Rantanen Hämeenkyröstä, henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen ja työsuojeluvaltuutettu Elina Mehtonen Vantaalta sekä johtava asiantuntija Tuula Oksanen Työterveyslaitokselta. Keskustelua veti johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen KT Kuntatyönantajista.

Keskustelu oli vilkasta ja siinä nousivat esiin muun muassa henkilöstölähtöisen kehittämisen hyödyt, kehittämisen ja kuntatalouden välinen suhde, kuntien roolin muutos, kuntaorganisaatioiden osaaminen sekä johtaminen. Lue näistä tarkemmin raportista (PDF) ja pohdi, millainen sinun tulevaisuuden kunta tai maakunta olisi!

Voit lähettää raportista palautetta osoitteeseen kunteko[a]kt.fi

Lisätietoa:

Johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen, etunimi.sukunimi[a]kt.fi
Projektipäällikkö Anniina Tuomi, etunimi.sukunimi[a]kt.fi
 

KunTeko 2020 - kunta-alan työelämän kehittämisohjelma tarjoaa kuntaorganisaatioille apua kehittämiseen, oppimiseen ja muutosten hallintaan. Kuntien ja kuntayhtymien johdosta, henkilöstön edustajista sekä tutkijoista kootun neuvonantajiston tehtävänä on sparrata Kuntekoa. Kunteko järjesti elokuussa 2017 Lappeenranta-seminaarin yhteydessä toisen tulevaisuuden kuntatyötä koskevan pyöreän pöydän keskustelun. Siihen osallistuivat kunta-alan työmarkkinajohtajat. Raportti keskustelusta julkaistaan syksyn aikana.