Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

24.01.2017

Kokemuksia työhyvinvointikorttikoulutuksesta

Kirjoittanut Urpo Hyttinen

 

Minulla tuli viisi vuotta täyteen työhyvinvointikorttikouluttajana ja oli aika päivittää kouluttajaosaaminen osallistumalla TTK:n järjestämään täydennyskoulutukseen. Koulutuksen sisältö uudistuu 2017. Koulutuksen päätavoitteena on, että koulutus saa aikaan työhyvinvointia edistäviä prosesseja työpaikalla ja edistää eri toimijoiden yhteistyötä.

Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka juuri uudistuneessa koulutusmateriaalissa huomioidaan tämän päivän tarpeet ja tulevaisuuden työelämässä tapahtuvat muutokset. Koulutuksessa tulevat tutuiksi työhyvinvoinnin perusasiat ja käsitteet, keskeiset työhyvinvoinnin edistämistä säätelevät lait, työpaikan eri toimijoiden oikeudet ja velvollisuudet edistää työhyvinvointia sekä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden yhteys.

Kunteko esittelyssä

Päivän mittaiseen koulutukseen liittyi ennakkotehtävänä valmistella referaatti tuoreesta työhyvinvointitutkimuksesta tai kehittämishankkeesta. Kerroin kurssilaisille kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kuntekosta. Ohjelman tavoitteena on palvelujen, tuloksellisuuden ja työprosessien sujuvuuden parantaminen sekä työelämän laadun kehittäminen yhteistoiminnassa johdon ja henkilöstön kanssa poliittista päättäjää unohtamatta.

Työhyvinvointi keskiöön

Tiedän, että nyt jo useissa kunta-hankkeissa on nostettu henkilöstön hyvinvointi, työelämänlaatu sekä työprosessien sujuvuus keskiöön kehittämistyössä. Tekemättömän työn vuosikatsauksen 2016 mukaan kunta-alalle syntyy työkyvyttömyyden kustannuksia vuosittain n. 1 miljardia euroa. Kesimääräinen kustannus oli 7,22 % palkkasummasta.

Hyvinvointikorttikouluttajia kunta-alalla

Kunta-alalla hyvinvointikorttikoulutus on laajentunut nopeasti, ja meillä on jo useita kymmeniä korttikouluttajia organisaatioissa. Olisihan se loistava juttu, että käynnistyvän kehittämishankkeen suunnitelmaan kirjattaisiin koulutuspäivä, jonka aikana oma työyhteisön asiantuntija, joka tuntee kulttuurin ja tavat, voisi viedä työhyvinvointiasioita käytännön toimintaan. Uusi koulutusmateriaali antaa siihen väljyydellään mahdollisuuden.

Tavoite kirkkaaksi

Kirkastetaanpa vielä lopuksi tavoitettamme; tulevaisuudessa yhä useammalla työpaikalla on uudistumista ja kehittämistä tukeva kulttuuri, jossa tuotteet, palvelut ja toimintatavat luodaan yhteistyössä. Toiminta on avointa, vuorovaikutteista, hallittua ja ennakoivaa. Uutta teknologiaa hyödynnetään tehokkaasti, johtaminen on huippuluokkaa ja näin pystytään luomaan uutta työtä.

Urpo Hyttinen
Työympäristötoimitsija
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto ry             

 

 

Kommentoi

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Todista, että olet ihminen etkä robotti kirjoittamalla kuvan merkit laatikkoon ja paina Enter.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.