Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Ohjelmablogin arkisto

Onko minusta tullut yliesierikoisapulaisvaravaurioraivausvuorovarausratkaisupäällikkö?

ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Jotta tässä multitaskaamisen ja monenlaisten osaamisvaatimusten maailmassa pystyisi hoitamaan työnsä hyvin ja tuloksellisesti, on tärkeää pohtia työn sujuvuutta myös aivojen näkökulmasta ja kognitiivisen ergonomian keinoin. Kunteko-ohjelmassa tarjoamme kuntaorganisaatioille mahdollisuuden perehtyä asiaan tarkemmin ja saada käytännön keinoja ja ratkaisuja aivotyön sujuvoittamiseksi. Mitäpä jos siis kouluttautuisit työpaikkanne aivotyöagentiksi?

Lue lisää

Onko työelämän kehittäminen kunta-alalla naisten varassa?

ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Kunta-ala on naisvaltainen. Noin 80% henkilöstöstä on naisia, mikä pitkälti selittyy naisvaltaisina aloina. Tämä näkyy myös Kuntekossa: ohjelman osallistujista naisia on hiukan alle 80%.

Nyt kansainvälisenä naistenpäivänä haluamme muistaa kunta-alan kehittämisen voimanaisia. ...

Lue lisää

Kuntekosta potkua työpaikkasi kehittämiseen

Työympäristötoimitsija Anne Ranta

Työpaikoilla ja työelämässä tapahtuu jatkuvasti niin pieniä kuin suuria muutoksia. Yksi keino varautua organisaatioissa tapahtuviin muutoksiin on työntekijöiden ja työyhteisöjen kehittämisosaamisen vahvistaminen. Kehittämistoiminnan työpaikoilla tulee olla pitkäjänteistä toimintaa, sillä onnistuakseen kehittäminen vaatii organisaatioissa yhteistyötä, luottamusta, toisten kuuntelua ja arvostamista sekä linjajohdon aitoa tukea että osallistumista.

Lue lisää

Hyvä työntekijä saa kukoistaa hyvässä työyhteisössä

työmarkkina-asiamies Marko Heikkinen

Millainen on hyvä työntekijä? Ahkera, osaava, sitoutunut, rehellinen ja moni muu ihana superlatiivi kuvaavat kätevästi hyvää työntekijää. Sopisiko hyvän työntekijän kaavaan myös kyseenalaistava, kriittinen, pohtiva, kokeileva jne.?

Jokainen pitää itseään hyvänä työnteki...

Lue lisää

Innostu ja innosta!

Työympäristöasiantuntija Anna Kukka

Kuuntelin äskettäin Joensuun henkilöstöjohtaja Sari Lempiäisen innostavaa esitystä henkilöstöjohtamisesta. En voi olla miettimättä, miten toisille niin moni asia on mahdollista, kun taas toisaalla uusien asioiden kokeilulle nähdään valtavasti esteitä? Sarin mukaan he ovat Joensuussa päättäneet olla vähemmän ”ei” ja tehdä töitä enemmän ”sopivan hulluuden” työotteella.  Ja sen ovat todella tehneetkin, ihan hengästyttävällä draivilla!

Lue lisää

Kunteko-ohjelma? Mikä se on? Kurssilainen kysyy

Työympäristötoimitsija Urpo Hyttinen

Kuntekon toinen ohjelmakausi 2018-2020 starttaa uudistettuna ja laajempana ja tähtää erityisesti peruskuntien ja tulevien maakuntien työelämän tukemiseen. Ja edelleen kuulen kysymyksen – mikä ihmeen Kunteko?

Lue lisää

Onko työn murros Suomen suurin haaste?

Johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen

Oletteko huomanneet, että keskustelussa työn murroksesta vastaukseksi ei enää kelpaa se, ettei murrosta ole? Itse totesin tämän ensimmäisen kerran noin kaksi vuotta sitten.

Lue lisää

Kiitos ja kehu

Työmarkkina-asiamies Taija Hämäläinen

Mistä syntyy hyvä fiilis? Ja tarvitaanko sitä? Vai ollaanko me vaan täällä töissä, ja eihän töissä tarvitse olla kivaa? Viihtyvyyttä lisäävät teot voivat olla arjen pieniä tekoja. Huomioi ja auta muita, avaa ovi, hymyile hieman.

Lue lisää

Tuloksellisuus on onnistumista

Työympäristötoimitsija Anne Ranta

Henkilöstön edustajat pitäisi nostaa avainasemaan, kun sote- ja maakuntauudistusta työstetään. He ovat parhaiten henkilöstön pulssilla. Uusien rakenteiden ja toimintatapojen onnistumisen edellytyksen takeena sote- ja maakuntauudistukessa on motivoitunut ja muutokseen sitoutunut henkilöstö.

Lue lisää

Työtilat kuntoon!

Työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen

Tuoreiden tutkimusten mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikoilla koettu sisäilman laatu ei ole hyvällä tasolla, tyytymättömyys ilmanvaihdon toimivuuteen on yleistä ja monet hengitystie- ja yleisoireet ovat yleisempiä kuin muussa aikuisväestössä.

Lue lisää

Kiire kesytetään kehittämällä

Työmarkkina-asiamies Marko Heikkinen

Ministeritkin sen tietää, kiire ei lähde käskemällä. Hallituskauden alussa päätettiin vähentää väkeä ja seurauksena oli työuupumusta, sairauslomia ja lopulta puolivälissä resurssien palauttaminen entiselleen eli rekrytoitiin 3 uutta ministeriä.

Lue lisää

Minne menet sote-työelämä?

Työympäristöasiantuntija Anna Kukka

Esitys valinnanvapauslaista on lisännyt palvelujen tuottajien kiinnostusta toimia laajemmin sote-markkinoilla. Sote-uudistuksen vaikutuksista henkilöstöön ei juuri puhuta. Isossa kuvassa sote-ammattilaisia näytetään käsittelevän kuin pelinappuloita.

Lue lisää

Kokemuksia työhyvinvointikorttikoulutuksesta

Työympäristötoimitsija Urpo Hyttinen

Minulla tuli viisi vuotta täyteen työhyvinvointikorttikouluttajana ja oli aika päivittää kouluttajaosaaminen. Koulutuksen päätavoitteena on, että koulutus saa aikaan työhyvinvointia edistäviä prosesseja työpaikalla ja edistää eri toimijoiden yhteistyötä.

Lue lisää

Hämmentäviä kokemuksia

asiantuntija Minna Holm

Työelämässä on nyt hämärän hapuilun tunnetta. Näe mahdollisuudet muutoksessa!

Lue lisää

Pysähdy, mieti, toimi - pohdintoja veden alta

Työmarkkina-asiamies Taija Hämäläinen

Yksi tärkeimmistä laitesukelluksen säännöistä (siis sen lisäksi, että aina pitää muistaa hengittää, mikä itseasiassa soveltuu kyllä moneen muuhunkin lajiin) on pysähdy - mieti - toimi. Ideana on, että jos jokin ei mene ihan putkeen, pitää ensin pysähtyä ja miettiä mitäs nyt tehdään ja toimia vasta sitten.

Lue lisää

Hei me Leanataan

Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Mietimme Kuntekossa jatkuvasti toiminnan ja prosessien tehostamista, paremman asiakasarvon tuottamista. Haluamme palvella kuntaorganisaatioita nopeasti, hyvin ja laadukkaasti. Haluamme asiakkaan hyötyvän palveluistamme.

Lue lisää

Kynsilakkaa ja saunamakkaraa

Neuvottelupäällikkö Anne Mironen

Mitä ihmettä – ilkeät ja typerät häiritsijät olivatkin aivan ihana voimavara. Selailen Kunteko-sivustojen Tekojen Toria ja poimin sieltä hedelmiä. Työntekijöiden yksilöllisiä vahvuuksia hyödynnetään ja omaiset on otettu osaksi vanhusten maailmaa.

Lue lisää

Kilpailukykyä eurooppalaiseen kuntatyöhön

Neuvottelupäällikkö Jorma Palola

Olen pitkään harmitellut, että työelämän laadun ja tuloksellisuuden parantaminen ei ole Keski- ja Etelä-Euroopassa havahduttanut julkisen sektorin toimijoita. Kestävää julkista taloutta, laadukkaita julkisia palveluja tavoitellaan kuitenkin varmasti koko EU:n alueella.

Lue lisää

Hämeenkyrössä mennään eikä meinata – kehittämisaskelilla kohti tulevaisuuden kuntaa

Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Sain kutsun Hämeenkyrön kunnan paremman työelämän messuille 31.5.2016. Mikä positiivinen tunnelma ja kehittämisen pöhinä messuilla olikaan! Valtuustosali oli täynnä iloisia kuntatyöntekijöitä, jotka ylpeänä esittelivät kehittämistyönsä tuloksia.

Lue lisää

Kohti parempaa työpaikkaa!

Työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen

Mielestäni Kunteko 2020 ohjelma on lähtenyt hyvin käyntiin. Tekojen torille on tuotu paljon hyviä tekoja. Hyvä näin, mutta silti koen, että nyt tarvitaan rohkeutta ottaa aiheiksi myös niitä asioita, jotka tällä hetkellä koetaan erityisen haasteelliseksi.

Lue lisää

Kunteko - miten me se tehdään?

Työmarkkina-asiamies Marko Heikkinen

Itse aloittaisin yhteistoimintaryhmän kokouksesta, ottaisin asian puheeksi ja Kuntekon peräti pysyvästi esityslistalle: Miten asia on edennyt edellisestä kokouksesta? Mitä on tehty? Ja jos vielä ei ole valittu, niin valittaisiin yhdessä nopeasti Kunteko-yhteyshenkilö ja mietittäisiin miten muu ryhmä voisi tukea Kuntekon edistämisessä.

 

Lue lisää

Aika ryhtyä tekoihin!

Työelämäasiamies Riina Länsikallio

Suomessa on tutkittu kunta-alan työelämän laatua jo pitkään. Kunta-alan työelämän ongelmat ja johtopäätökset kunta-alan työhyvinvoinnista ja tuloksellisuudesta tunnetaan hyvin. Tiedetään, että kunta-alalla on työhyvinvoinnin kannalta erinomaisia organisaatioita ja myös niitä heikompia. Mitä tekoja tulisi tehdä juuri meidän organisaatiossamme?

Lue lisää

Kuntatyön menestyksen avaimia

Johtava työelämän kehittämisen asiantuntija Niilo Hakonen

Monikansallisen yrityksen tuore toimitusjohtaja antoi ohjeen: Kun kehitätte yksikkönne toimintaa, soveltakaa alan parhaita käytäntöjä. Missään ei kuitenkaan kerrottu, mitä nuo parhaat käytännöt olisivat - ne piti löytää itse.

Lue lisää

Kunteko avuksi sote-uudistukseen

Työympäristöasiantuntija Anna Kukka

Ohjelmaryhmän jäsenenä olen pohtinut, miten KunTeko 2020- ohjelman palveluja voisi hyödyntää uusien perustettavien sote- ja itsehallintoalueiden valmistelutyössä. Historiallisesti suurin sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän sekä julkisen hallintorakenteen muutos koskettaa koko kunta-alaa.

Lue lisää

Kunteko: työmarkkinaosapuolet kehittyvien kuntatyöyhteisöjen tukena

Kehittämispäällikkö Jari Vettenranta

KunTeko 2020 -ohjelma pyrkii tavoittamaan kuntatyöpaikoilla tehtävän kehittämistyön ja edistämään sitä osana kuntasektorin rakenteisiin, rahoitukseen ja toimintatapoihin liittyviä uudistuksia.    

Lue lisää

Ohjelmapäällikön päivitykset

Anna-Mari Jaanu

Kunteko-ohjelmassa on nyt tekojen aika. Ohjelmaa on valmisteltu alkuvuosi, ja palaset alkavat loksahtaa kohdalleen. Palvelut ovat haettavissa, nettisivujen toinen versio on valmis ja verkostoja suunnitellaan.

Lue lisää