Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

15.12.2016

Kunteko kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää joulua!

Kuntekon toinen toimintavuosi on pian takana päin. Ohjelman palveluille on ollut kova kysyntä: melkein kaksi tuhatta osallistujaa ja 120 kuntaorganisaatiota on ollut mukana toimenpiteissä. On ollut ilo havaita, että innostus, kiinnostus oman työn kehittämiseen ja uudistamiseen ovat todellisuutta eri puolilla Suomea. Palveluista saatu palaute on ollut erinomaista ja ulkopuolisia asiantuntijoitamme on kovasti kiitelty. Ensi vuonna on aika arvioida ohjelman ensimmäistä vaihetta ja suunnitella uutta.

Kehittämisen pöhinää eri puolilla Suomea

Olemme mielenkiinnolla seuranneet innostavia ja kiinnostavia kehittämistoimenpiteitä kuntaorganisaatioissa. Tuntuu siltä, että nk. lupa kehittää - asenne on levinnyt yhä useampaan paikkaan.

Esimerkisi kunnassa henkilöstö osallistui sisäisten kehittäjien koulutukseen ja oivalsi, että he ovat tekemässä itselleen tulevaisuuden työpaikkoja kehittämällä arjen työtä. Yhdessä kaupungissa juhlistettiin toimialojen henkilöstön ja esimiesten toteuttamia kymmeniä kehittämishankkeita yhteisellä illallisella. Eräässä vammaispalvelun tiimissä käynnistyi kehittämisen pöhinä, kun henkilöstö innostui kehittämisestä. Toisessa kunnassa sosiaali- ja terveysalan työyksiköt päättivät yhteistyössä tehdä yhteistä onnistumista näkyväksi, nostaa onnistumiset esille ja siten parantaa työn iloa ja työhyvinvointia. Näitä esimerkkejä tarvitsemme ja haluamme lisää!

Tekojen tori, kiinnostavat ratkaisut ja työelämän kehittämistä kuvaava digijulkaisu

Loppusyksystä toteutimme Tekojen Tori -kampanjan. Saimme kymmeniä uusia kehittämistekoja. Niitä toivotaan edelleen lisää. On aika taas kerran kysyä, että oletteko te jo vieneet kehittämistekonne Tekojen torille?

Syksyllä julkaisimme ensimmäiset kiinnostavat ratkaisut ateria- ja puhtauspalveluista. Näitä on luvassa ensi vuonna lisää eri toimialoilta.

Ensi vuonna julkaisemme myös moniäänisen digijulkaisun. Äänensä julkaisussa saavat kuuluviin johto, esimiehet ja henkilöstö. Julkaisussa kuvataan käytännön kehittämistyötä eri näkökulmista. Juttuja on luvassa eri puolilta Suomea ja eri toimialoilta. Ensimmäiset artikkelit ilmesyvät alkuvuodesta.

Vuonna 2017 arvioidaan toimintaa ja suunnitellaan uutta

Kuntekon ensi vuotta leimaa ohjelman ensimmäisen vaiheen arviointi. Selvitämme, mitä vaikutuksia ohjelman toimenpiteillä on ollut ja arvioimme palvelujen sisältöä. Tavoitteenamme on vuoden 2017 alkusyksyyn mennessä suunnitella entistä asiakaslähtöisempi ja vaikuttavampi ohjelmakokonaisuus vuosille 2018-2020. Samalla arvioidaan, miten maakuntauudistus vaikuttaa ohjelman tavoitteisiin ja toimeenpanoon.

Jatketaan yhdessä kehittämistä ensi vuonna!

Ohjelmahenkilöstö, KT Kuntatyönantajat ja pääsopijajärjestöt haluavat lämpimästi kiittää Kuntekon asiakkaita, kumppaneita ja sidosryhmiä kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä. Jatketaan yhdessä kehittämistä ensi vuonna!

Anna-Mari Jaanu
Ohjelmapäällikkö
KunTeko 2020