Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

18.05.2016

Keva rahoittaa työelämää kehittäviä hankkeita

Julkisten alojen työeläkevakuuttaja Keva kokeilee uutta tapaa rahoittaa asiakkaidensa työelämähankkeita. Kunnat, kuntaorganisaatiot ja evankelis-luterilaisen kirkon työnantajat voivat hakea hankkeisiinsa työelämän kehittämisrahaa, joka on suuruudeltaan 50 000, 20 000 tai 10 000 euroa.

- Tuki on tarkoitettu hankkeille, jotka kehittävät julkisen sektorin työpaikkojen työhyvinvointi- tai työkykyjohtamista ja siten mahdollistavat työurien pidentämisen, kertoo Kevan työelämäpalvelujen johtaja Pauli Forma.

Hakuaika alkaa toukokuussa, ja työnantajat jättävät hakemuksensa 31.8. mennessä. Niiden perusteella Kevan työelämätoiminnan asiantuntijat valmistelevat rahoituspäätökset, ja he myös seuraavat hankkeiden edistymistä. Hankkeiden tuloksista laaditaan loppuraportit. Rahoitusta ei myönnetä esimerkiksi virkistys- tai liikuntatoimintaan eikä matka-, ateria- tai majoituskustannuksiin.

- Päätimme kokeilla työelämähankkeiden osarahoitusta, koska kunnilla ja evankelis-luterilaisella kirkolla ei ole juuri tällaista työelämän kehittämisrahoitusta saatavana ja monet asiakkaamme ovat sitä Kevalta toivoneet. Haettavat summat ovat riittäviä työkykyjohtamiseen liittyvien hankkeiden käynnistämiseen, Forma taustoittaa.

- Hakemusten laatu ja hankkeiden vaikuttavuusodotukset vaikuttavat siihen, kenelle rahoitusta myönnetään. Kokeiltavaan malliin kuuluu myös se, että hankkeiden tulosten pitää olla vapaasti julkisen sektorin työpaikkojen hyödynnettävissä.

Keva on varannut rahoituskokeiluun 300 000 euroa vuonna 2016. Koko summaa ei jaeta, jos riittävän korkeatasoisia hakemuksia ei tule.

Tarkemmat ohjeet ja hakukriteerit työelämän kehittämisrahasta ovat luettavissa sivuiltamme kohdasta Työhyvinvointihankkeiden rahoitus.

Lisätietoja:

Kevan työelämäpalvelujen johtaja Pauli Forma,
puh. 020 614 2450