Kuntekon korkeakouluharjoittelija Susanna Koivistoinen esittäytyy

13-vuotiaana menetin yöuneni ilmastonmuutoksen takia ja kirjoitin tulenkatkuisia kirjeitä Geroge W. Bushille. Yhteiskunnan epäkohdista huolestuminen ja vaikuttaminen olivat jo silloin se juttu. Täällä Kuntatalolla en pääse torjumaan ilmastonmuutosta tai häiriköimään Bushia, mutta pääsen seuraamaan läheltä kuinka isot rattaat pyörivät kunta-alalla.

Kuukauden ajan tutustun KT Kuntayönantajien elämään ja olen Anna-Marin, Maijan ja Tainan mukana Kunteko 2020 -ohjelmassa harjoittelijana. Selvitän muun muassa sparrauksen vaikuttavuutta kuntaorganisaatioiden kehittämistyöhön, tuotan sisältöä ja seuraan työpajojen toimintaa pedagogisesta näkökulmasta. Olemme Kuntekon kanssa vähän samasta puusta veistettyjä: molempien ytimenä on kehittyminen. Aina voi olla vähän parempi kuin eilen. 

Ennen Kuntatalon ovista sisään astumista olen viettänyt tähän asti elämäni antoisimmat ja välillä aika railakkaatkin viisi vuotta Joensuussa, opiskellut siinä ohessa historiaa, viestintää, yhteiskuntatieteitä, vähän markkinointia ja oikeustieteitä, opettajan pätevyyden verran pedagogiikkaa, ollut opiskelija-aktiivi ja ammattijärjestö Specian kätyri, haaveillut rokkitähteydestä ja maailman parantamisesta, viettänyt kesän Polvijärven kunnalla viestintäharjoittelussa ja viimeisimpänä asettautunut Helsinkiin vaatimattomasti muuttamaan maailmaa.

Kuukausi täällä on lyhyt aika ja ehdin ottamaan vain pintaraapaisun Kuntatalon pöhinästä, mutta aion vaalia sitä pintaraapaisua huolella. Voin kliseisesti sanottuna lähteä kohti uusia seikkailuja taas yhtä, äärimmäisen mielenkiintoista kokemusta rikkaampana.

Kirjoittaja on Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva korkeakoulurjoittelija Susanna Koivistoinen.

 

.