Avoin kirje kuntatyön kehittäjille:

Me tiedämme jotain, mistä koko muunkin maailman pitäisi tietää

 

Suomessa tehdään mielettömän hienoa työtä kunta-alalla. Valitettavasti tuo työ jää usein piiloon. Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu hölmö uskomus, että omasta työstä ei saa ylpeillä. On parempi tuijotella varpaita ja olla vaatimaton, koska ”tämä on nyt vaan tämmöstä.” Sitten löytyy myös niitä, jotka väittävät, että kunta-ala ei kiinnostaisi ketään - mutta sehän on nyt aivan hupsua.

Hoitajat, lääkärit, opettajat, siivoojat, keittäjät, päiväkodinhoitajat, kirjastonhoitajat, virastotyöntekijät, pelastajat, kiinteistönhuoltajat, esihenkilöt, kunnanjohtajat ja kaikki muut: te teette merkityksellistä työtä ihmisiltä ihmisille. Te pidätte huolen, että yhteiskunta toimii. Kaiken lisäksi te jaksatte päivästä toiseen luoda innovatiivisia ratkaisuja, joilla teette kunnista parempia. Olette elävä osoitus siitä, että kunta-alalla tehdään hyvää työtä intohimolla ja taidolla eikä pelätä kehittyä. Omasta työstä on todellakin syytä olla ylpeä ja siitä pitää kertoa kaikille - koska muuten kukaan ei tiedä siitä mitään.

Joten heittäkää turha vaatimattomuus pois ja laittakaa tekoja tiskiin. Kertokaa kaikille Tekojen torilla, miten hienoa työtä kunnissa tehdään. Innostakaa niitä, jotka tarvitsevat inspiraatiota työhön. Olkaa rohkeasti ylpeitä kuntatyöstä ja näyttäkää vähättelijöille.

 

Rakkaudella,
Kunteko

 

P.s. Haluamme myös kiittää teitä hienosta työstä, joten palkitsemme parhaat kehittämisteot ja tekijät marraskuussa. Ja tämä ihan vain siksi, koska te - rakkaat kuntatyön uranuurtajat - ansaitsette kultaa.

 

Osallistu Tekoja tiskiin -kampanjaan ja tee hyvä kuntatyö näkyväksi: www.kunteko.fi/tekoja-tiskiin