Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Sparraus

Osallistujilta loistava arvosana 4,7/5!

Sparraus on ulkopuolisen asiantuntijan johdolla tehtävää ohjausta. Se on tarkoitettu kehittämistyön tueksi. Kunteko maksaa 1-2 sparrauspäivää. Kuntaorganisaation tarve määrittelee sparrauksen teeman.

Sparraus myönnetään hakemuksesta. Hakemuksessa kysytään sparrauksen tavoitetta, sparraukseen osallistujia (ml. henkilöstön edustajat) sekä arvioitua ajankohtaa. Kun hakemus on saapunut, Kuntekon henkilöstö ottaa hakijaan yhteyttä ja neuvoo eteenpäin.

Sparrausta on haettu mm. yhteisen toimintakulttuurin luomiseen, strategian jalkauttamiseen, muutostilanteisiin ja työhyvinvoinnin johtamiseen.

Kuntaorganisaatio voi itse valita sopivan asiantuntijan Kuntekon kilpailuttamasta kehittäjäpoolista. Kun sopiva asiantuntija on valittu ja alustava päivämäärä sparaukselle on sovittu, Kuntekon henkilöstö tekee päätöksen sparrauksen myöntämisestä kuntaorganisaatiolle ja tilauksen asiantuntijalle. 

Edellytyksenä sparrauksen myöntämiselle on, että siinä toteutuu yhteistoiminnallisuuden periaate eli sparraukseen osallistuvat johdon lisäksi myös henkilöstön edustajat.

Sparraus toteutetaan näin:

Ennen sparrausta asiantuntija ja kuntaorganisaatio keskustelevat sparrauksen tavoitteesta ja toteuttamisesta.  Sparrauksen aikana täsmennetään kehittämistarpeet, käydään läpi nykytila, hahmotetaan tavoitteet etenemiselle ja tarkistetaan sekä arvioidaan jatkotoimenpiteet ja niiden aikataulu.  

Kehittämistyö voi jatkua monin eri tavoin, esimerkiksi kuntaorganisaation omin voimin, sopimalla asiantuntijan kanssa jatkokonsultoinnista tai laajemmasta hankkeesta, johon haetaan ulkopuolista rahoitusta. Jatkokonsultoinnista asiantuntijan johdolla sovitaan erikseen asiantuntijan ja kuntaorganisaation kesken.

Hakeminen on helppoa - täytä hakemus!

Katso kilpailutetut asiantuntijat

Lisätietoa:

Ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu, puh. +358 50 572 4620 ja
Projektipäällikkö Anniina Tuomi, puh. +358 40 562 6397

Sähköposti: kunteko[a]kt.fi