Jaa:Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

Keva: Esimiestyö muutoksessa -oppimisverkosto

Esimiestyö muutoksessa -oppimisverkosto käynnistyi keväällä 2016. Tarkastelimme organisaatioelämää kompleksisuusajattelun näkökulmasta, Harri Raision opastuksella. Tilaisuuden materiaalit ovat Slidesharessa. Ensimmäisellä kerralla keskusteltiin myös oppimisryhmän tarkoituksesta ja tehtävästä. Ryhmätyön tulokset löytyvät täältä ja keskusteluyhteenveto täältä.

Verkoston toiminta ja hyödyllisyys rakentuvat yhteisessä vuoropuhelussa vertaisten ja asiantuntijoiden kesken. Verkoston tarkoituksena on tukea muutostyötä, muutoksessa oppimista ja kehittämistä. Järjestämme teematilaisuuksia ja jaamme ajankohtaistietoa sekä käymme vuoropuhelua verkoston Facebook-ryhmässä. Lisää muutosoivalluksia voi syntyä seuraamalla verkostolaisten ja heidän taustaorganisaatioidensa someviestintää.

Olet tervetullut verkostoon! Liity lähettämällä viesti susanna.gardemeister[a]keva.fi tai Facebook/Esimiestyö muutoksessa -oppimisverkosto.

Ajankohtaista  

Työn tuunaminen -oppimisverkostotapaaminen 9.2.2017

Oppimisverkosto kokoontui yhdessä tuunaamaan työtä Helsingin Paasitorniin. Päivän aikana opimme työn tuunamisen tapoja ja vahvistimme voimavaralähtöistä työhyvinvointiajattelua. Tuunamista tuuppi Merike Aminoff Työterveyslaitokselta. Samalla saimme rautaisannoksen positiivista työn psykologiaa ja voimavarakeskeisyyttä. Katso päivän esitysmateriaali.

Esimiehenopasmuutokseen.fi

Kuntaryhmä kumppaneineen rakensi pari vuotta sitten sivuston muutostyökaluista. Kurkkaa löydätkö itsellesi sopivan sellaisenaan, tai omiin tarpeisiin tuunattavaksi.

Podcast

Keva on käynnistänyt osana oppimisverkostoa podcast-sarjan, jonka tavoitteena on tuoda kompleksisuusajattelua tunnetuksi. Keskustelusarjan avulla pyritään tukemaan organisaatioiden muutostyötä ja työhyvinvoinnin johtamista. Kompleksisuusajattelu auttaa ymmärtämään avointen systeemien toimintaa ja sitä kautta tukee joustavaa toimintaa vaihtuvissa tilanteissa.

  1. Podcast-sarjan ensimmäisessä osassa yliopistolehtori, hallintotieteiden tohtori Harri Raisio Vaasan yliopistosta keskustelee kompleksisuusajattelusta johtamisen työkaluna Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen kanssa. Kuuntele podcast.
  2. Toisessa osassa professori Pirkko Vartiainen ja Harri Raisio Vaasan yliopistosta pohtivat, mitä hyötyä kompleksisuusajattelusta on soteuudistuksen ymmärtämisessä. Kuuntele podcast.
  3. Kolmannessa osassa  kompleksisuutta Harri Raision kanssa avaa Tero Kuorikoski Paralympiakomiteasta. Kuuntele podcast.
  4. Neljännessä osassa Sitran yliasiamies Mikko Kosonen ja Harri Raisio keskustelevat, mitä johtamiselta vaaditaan palveluiden aikakaudella. Kuuntele podcast.
  5. Kompleksisuusajattelu haastaa johtamisihanteita. Mutta millaisia juurtuneita käsityksiä johtamiseen oikein liittyy? Viidennessä osassa Harri Raision kanssa aiheesta keskustelee tutkimusjohtaja Mikko Luoma Vaasan yliopistosta. Kuuntele podcast.
  6. Kompleksisuusajattelulla on roolinsa myös oppimisessa ja työn muutoksessa, mutta millaista hyötyä siitä on niissä? Kuudennessa osassa aiheesta keskustelevat kehittäjä, filosofian tohtori Heli Ahonen Toimiva Oy:stä sekä yliopistolehtori, hallintotieteiden tohtori Harri Raisio Vaasan yliopistosta. Kuuntele podcast.
  7. Millaista osaamisen johtamista vaaditaan nykyisessä, pirstaloituneessa työelämässä? Seitsemännessä osassa aiheesta keskustelevat vararehtori, henkilöstö- ja kehitysjohtaja Heidi Ahokallio-Leppälä HAMK:sta sekä yliopistolehtori, hallintotieteiden tohtori Harri Raisio Vaasan yliopistosta. Kuuntele podcast.
  8. Kehittäjä seuraa ympäristöään uteliaana ja löytää erilaisia mahdollisuuksia, joista voi sanoa: "tässä on jotain". Valmiisiin selityksiin ei pidä tyytyä, vaan etsiä uteliaana uutta. Muun muassa tästä keskustelevat seitsemännessä osassa kehityspäällikkö Liisa Virolainen Valtiokonttorista sekä yliopistolehtori, hallintotieteiden tohtori Harri Raisio. Kuuntele podcast.

Podcastit tehdään yhteistyössä Kevan työelämäpalveluiden ja Vaasan yliopiston kanssa. Podcastit ovat kuunneltavissa Youtubessa.